Medische Reizen Spanje

Medische reizen naar Spanje

medifit apparatuur

Medische reizen bekendheid

Spanje beschikt over 750 ziekenhuizen met zeer goed opgeleide doctoren en state-of-the-art faciliteiten. Wat het unieke is van deze bestemming voor medische reizen is dat het zulke lage kosten van levensonderhoud kent, terwijl de kwaliteit van leven juist heel hoog is. Dit vertaalt zich ook in de zeer hoge kwaliteit van medische zorg voor relatief lage prijzen. Sommige ziekenhuizen hebben zelfs een aparte afdeling voor de patiënten van medische reizen, er wordt zelfs in tolken voorzien. Spanje is een populaire bestemming voor degenen die een operatie of behandeling moeten ondergaan op het gebied van cosmetische chirurgie, tandheelkunde, overgewicht en orthopedie (zoals een knieoperatie of heupoperatie).

Taal

De officiele taal in Spanje is het Spaans, er worden echter in een aantal regio´s andere, officieel erkende talen gesproken, zoals het Catalaans en Basks. Engels wordt wel gesproken in de grote steden, en in de kustgebieden hoort men veel Duits, Nederlands en Frans. Patiënten die dus gebruik maken van de medische reizen hoeven dus geen problemen te verwachten wat de taal betreft.

Moraira

Klimaat

Vanwege het grote oppervlak, bergketens en kuststreken verschilt het klimaat van deze bestemming voor medische reizen van lokatie tot lokatie. De hoger en centraal gelegen gebieden, waaronder Madrid, kennen zeer warme zomers en koude winters. Andalusie (het meest zuidelijke deel van Spanje) kan erg warm worden in de zomer. De Pyreneen (de bergketen die een natuurlijke grens vormt met Frankrijk) is een gebied met zeer strenge winters en veel neerslag in alle seizoenen. De Mediterrane kustgebieden hebben het kenmerkende mildere maar ook vochtiger klimaat dan het binnenland, vandaar dat dit de voorkeur heeft voor medische reizen.

Vliegtuigmaatschappijen

Er zijn veel ´low cost´ europese maatschappijen die naar Spanje vliegen vanuit andere europese landen zoals, Click Air, Ryanair, en Easyjet.

appartement medifit uitzicht
over ons Medifit

Munteenheid

De munteenheid van deze bestemming voor medische reizen is de Euro.

Velen gingen u voor:

review debbie

Debbie, Nederland

De dagelijkse beslommeringen kun je letterlijk thuis laten en je volledig op je herstel richten, zowel geestelijk als lichamelijk. Een geweldig concept en geweldige lieve mensen! Ik heb weer een doel en zie de toekomst weer een beetje zitten, deze was voor dit avontuur nul!
review jos jansen

Jos Jansen, Nederland

8 weken lang heb ik keihard getraind met de therapeuten. Resultaat is dat ik nu veel meer uithoudingsvermogen heb. Voel me ook véél beter. De gezonde lucht aan de Costa Blanca heeft ook goed meegeholpen.
review Klaas Jan Hindriks

Klaas Jan Hindriks - Buitenland Correspondent NOS, Nederland

Jullie organisatie en behandel centrum onderscheidt zich niet alleen door de medische kennis maar vooral door toewijding en de inspirerende ondersteuning van de uiterst ervaren medewerkers.
review esther

Esther, Nederland

Vanaf het eerste moment dat mijn vrouw Esther in Spanje kwam tot en met het laatste is er super voor haar gezorgd. Zowel fysiek en geestelijk is er aan het herstel van Esther gewerkt en met succes! Wij hebben er geen moment spijt van gehad en zullen het echt iedereen aanraden!
review Mildred May

Mildred May, Den Haag

Ik voelde me erg op mijn gemak door de lieve zorgzame therapeuten. Ook verbleef ik in een mooi appartement waar ik aan mijn rust toe kwam. Deze 6 weken hebben mij een stuk sterker en zekerder gemaakt.
review henny vissers - witte

Henny Vissers - Witte, Nederland

Voor alle lotgenoten, hoe triest de omstandigheden ook zijn, bij een bezoek aan de revalidatie kliniek in Moraira, kan je met samenwerking van dit fantastische therapeuten team, heel erg veel leren, in zowel fysiek als mentaal opzicht!