Neurologische revalidatie

Revalidatie bij neurologische aandoeningen

Revalidatie na een Beroerte, NAH, CVA, hersenbloeding of herseninfarct

CVA is de medische term voor een herseninfarct. Letterlijk betekent het Cerebro Vasculair Accident’: een ongeluk in de bloedvaten van de hersenen. Men spreekt van NAH ( Niet Aangeboren Hersenletsel) als er op latere leeftijd letsel aan de hersenen ontstaat ten gevolge van traumatisch hersenletsel of niet traumatisch hersenletsel. Bij een herseninfarct ontstaat beschadiging van hersenweefsel door afsluiting van een bloedvat (85%) of door een bloeding (15%).

Na een CVA verliest u een deel van uw zelfredzaamheid. Om deze terug te winnen, moet u opnieuw leren om uw evenwicht, coördinatie, spierkracht, staan en het lopen te oefenen. Uw ADL (Activiteiten van het Dagelijks Leven), geheugen en concentratie moet u ook weer oefenen.

Intensieve Revalidatie na CVA/NAH

Hebt u een CVA/NAH gehad en kunt u na de ziekenhuisopname nog niet naar huis? Hebt u een indicatie voor intensieve revalidatie? Dan kunt u worden opgenomen in ons revalidatiecentrum MedifitReha. Wij verzorgen de revalidatie volgens de nieuwste inzichten en uw revalidatie is volledig persoonlijk gericht.

Wij maken behandelprogramma´s op maat. Deze programma´s zijn volgens de Nederlandse richtlijnen van revalidatiegeneeskunde. Wij kunnen echter meer individuele revalidatie uren bieden dan normaal gesproken in een revalidatiecentrum in uw eigen land, tegen dezelfde tarieven.

Wij zorgen ervoor dat uw revalidatie op de best mogelijke manier en in een prettige sfeer gerealiseerd wordt. Dit met de nodige zorg en therapie. Na de revalidatieperiode is 80% van onze patiënten weer in staat zelfstandig te leven.

revalidatie na beroerte CVA - skelet hand tegen hoofd - hersenen
Medifit revalidatie

Revalidatie bij Parkinson, MS, ALS en myopathie

Bij aandoeningen zoals: Parkinson, MS (multiple sclerose), ALS (amyotrofe laterale sclerose) en myopathie gaan de motorische functies langzaam achteruit. De medische behandeling probeert de evolutie van de ziekte zo traag mogelijk te laten verlopen. De revalidatie is gericht op het behouden van de hoogst mogelijke levenskwaliteit door: het activeren van de bestaande fysieke mogelijkheden, valpreventie, het voorkomen van gewrichtsverstijving en spierverkorting, pijncontrole, de aanpassing van de leefomgeving aan de motorische beperkingen en het aanbieden van adequate hulpmiddelen om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven functioneren. De behandelingen door het therapeutenteam gebeuren in nauw overleg met onze neuroloog, neuropsycholoog, neurochirurg, cardioloog, orthopeed en revalidatiearts.

Revalidatie na aandoeningen van het perifere zenuwstelsel

De aantasting van de perifere zenuwen uiten zich onder andere in: gevoelsstoornissen, krachtverlies, verlammingen en gangstoornissen. Uiteraard zal dit uw zelfstandigheid beperken. Na diagnosestelling en verwijzing door uw behandelend geneesheer, zal de revalidatiearts u een aangepast multidisciplinair revalidatieprogramma voorstellen met bijvoorbeeld: fysiotherapie, electro acupunctuur, neuromodulatie therapie, oefentherapie en ergotherapie. De orthopedisch werktuigkundige voorziet u van eventuele hulpmiddelen.

Medifit wheelchair
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Geïnteresseerd? Neem direct contact op!

Velen gingen u voor:

review debbie

Debbie, Nederland

De dagelijkse beslommeringen kun je letterlijk thuis laten en je volledig op je herstel richten, zowel geestelijk als lichamelijk. Een geweldig concept en geweldige lieve mensen! Ik heb weer een doel en zie de toekomst weer een beetje zitten, deze was voor dit avontuur nul!

Nanda, Nederland

Echt, wat een fantastische revalidatie centrum! Ben net 2,5 week terug na een heupoperatie. Wat een professionals en lieve mooie mensen! Een aanrader voor ieder die hier " geen" nazorg krijgen adviseer ik: ga naar Spanje en Medifit... zorgverzekeraars vergoeden dit. Fantastisch team!!
review Mildred May

Mildred May, Den Haag

Ik voelde me erg op mijn gemak door de lieve zorgzame therapeuten. Ook verbleef ik in een mooi appartement waar ik aan mijn rust toe kwam. Deze 6 weken hebben mij een stuk sterker en zekerder gemaakt.
review Klaas Jan Hindriks

Klaas Jan Hindriks - Buitenland Correspondent NOS, Nederland

Jullie organisatie en behandel centrum onderscheidt zich niet alleen door de medische kennis maar vooral door toewijding en de inspirerende ondersteuning van de uiterst ervaren medewerkers.
jos jansen - patient Meditit Reha

Jos Jansen, Nederland

8 weken lang heb ik keihard getraind met de therapeuten. Resultaat is dat ik nu veel meer uithoudingsvermogen heb. Voel me ook véél beter. De gezonde lucht aan de Costa Blanca heeft ook goed meegeholpen.
review henny vissers - witte

Henny Vissers - Witte, Nederland

Voor alle lotgenoten, hoe triest de omstandigheden ook zijn, bij een bezoek aan de revalidatie kliniek in Moraira, kan je met samenwerking van dit fantastische therapeuten team, heel erg veel leren, in zowel fysiek als mentaal opzicht!
review esther

Esther, Nederland

Vanaf het eerste moment dat mijn vrouw Esther in Spanje kwam tot en met het laatste is er super voor haar gezorgd. Zowel fysiek en geestelijk is er aan het herstel van Esther gewerkt en met succes! Wij hebben er geen moment spijt van gehad en zullen het echt iedereen aanraden!